Met je ogen open zie je zo veel meer

 Misschien wel iets dat je nooit eerder zag en wat jouw perspectief verandert. Verhalen liggen op straat, dag in, dag uit, elke dag opnieuw. In een ontmoeting, in een verbazing, in de natuur, in het openbaar, in een glimlach. Daar waar gewerkt wordt, geleefd wordt, lief gehad of daar waar er frictie is. Daar waar hoop en verlangen is en daar waar er angsten zijn. Alles kan belicht worden, er kan altijd ander licht geschenen worden, of je wil of niet. Een sprankeling, een beetje of een heleboel. Give it a try, want er is zo veel moois dat de aandacht verdient.

Wie kies jij te zijn?

Wie kies jij te zijn?

Iedere maand hebben we bij Voeding Leeft een inspiratiesessie met het kantoorteam. Soms gaat het over cijfers, soms gaat het over theater of nodigen we een spreker uit. In de afgelopen jaren is er heel veel voorbij gekomen en heeft de sessie ons steeds een ander licht gegeven.

Lees meer
Een bewogen 2022 met rust als vertrekpunt

Een bewogen 2022 met rust als vertrekpunt

Mijmerend zit ik op mijn fiets, terwijl ik het jaar laat passeren. Gedachten die dwalen en gebeurtenissen komen nog eens voorbij. Ik kijk er nog eens naar, proces ze en zo maak ik mij herinneringen die voor mij belangrijk zijn. Ondertussen razen elektrische fietsen langs mij heen.

Lees meer
Leiderschap in beweging

Leiderschap in beweging

Stel je voor. Dat je alles zou kunnen zien. Dat je de verbindingen zou kunnen zien die er wel zijn of niet. Dat je de onderstroom zou kunnen zien en datgene wat niet gezegd wordt. Dat je met het blote oog zou kunnen zien dat iets in essentie klopt, of juist helemaal niet.

Lees meer
Zes lessen in chaos

Zes lessen in chaos

Het afgelopen jaar was pittig voor onze organisatie. Net als bij zovele mensen en organisaties hebben mondiale, maatschappelijke, politieke en persoonlijke issues impact gehad. Ik zal je de details besparen, het gaat namelijk over iets anders. Na vele jaren van flow te hebben ervaren in mijn werk, …

Lees meer
Respect voor mijn grote vriend

Respect voor mijn grote vriend

Respect voor mijn grote vriend Joost Bazelmans, die zaterdag de 90 kilometer van de Mont Blanc marathon liep. Die prestatie is op zich al waanzinnig, toch is er meer waarvoor ik een buiging maak. In dit verhaal zitten zoveel mooie levenslessen, zowel persoonlijk als zakelijk.

Lees meer
De stilte – spoken word

De stilte – spoken word

Sssst. Stil. Hoor je de klanken, zo zacht en subtiel. Het gefluister in woorden, in zinnen, in zang. Het is de stilte, te vinden in het Twiske. Of als je de tijd hebt voor bezinning, binnenin. Sereen. Gedachten, concepten en tranen die stromen in stilte. In de ogen, door jezelf te zien, de ander te zien, …

Lees meer
Een ode aan bloot – spoken word

Een ode aan bloot – spoken word

BLOOT Billen, borst, buik. Bloot, groots en onomstotelijk een woord dat wij mensen vaak vermijden. Vanwege de schaamte, het verleden, het lijden. Bloot mocht niet zijn. Zo is Bloot veel te klein. Voor wat het zou moeten of mogen zijn. Bloot. Vanuit het Brein: Braaf & Broodnodig om mee te breken, …

Lees meer
Terug naar de kern

Terug naar de kern

Jaarlijks ontmoet ik honderden mensen die ziek zijn. Ik ben geïnteresseerd in hun verhalen, hun beleving, dat wat ze leren, dat wat ze aanvaarden en verduren, dat wat ze loslaten. De mensen die ik ontmoet zijn vooral deelnemers in de programma’s. Ik zie een rode lijn. Ik ben geraakt door die mensen..

Lees meer
Is dit mijn eigen schuld?

Is dit mijn eigen schuld?

De schuld geven, de schuld krijgen, je schuldig voelen. Het is net als schaamte een van de naarste gevoelens die je kunt hebben. In het dagelijkse leven en in de wereld waarin we leven gaat het vaak om schuld. Is er een probleem of crisis dan zoeken we snel de schuldige, de dader, de veroorzaker van de situatie.

Lees meer
We gaan het anders doen

We gaan het anders doen

Ik dacht. We gaan het anders doen. Buiten de kaders. Voorbij de maskers. Voorbij de woorden. Voorbij de resultaten. Ik neem je mee naar de essentie. Omdat ik met een andere lens zie. Maar eerst stel ik jou een vraag, op een diepere laag: Wat is succes voor jou?

Lees meer
Laten we luisteren

Laten we luisteren

Vijf minuten. Vijf minuten luisteren naar de ander en je hoort wat er echt speelt. Vijf minuten zonder je vragen, zonder instemmend te hummen. Iemand vijf minuten de ruimte te geven zonder interruptie, zonder mening of oordeel geeft de ander de mogelijkheid om tot de kern te komen.

Lees meer

Verwondering is de ingang voor vernieuwing