Met je ogen open zie je zo veel meer

 Misschien wel iets dat je nooit eerder zag en wat jouw perspectief verandert. Verhalen liggen op straat, dag in, dag uit, elke dag opnieuw. In een ontmoeting, in een verbazing, in de natuur, in het openbaar, in een glimlach. Daar waar gewerkt wordt, geleefd wordt, lief gehad of daar waar er frictie is. Daar waar hoop en verlangen is en daar waar er angsten zijn. Alles kan belicht worden, er kan altijd ander licht geschenen worden, of je wil of niet. Een sprankeling, een beetje of een heleboel. Give it a try, want er is zo veel moois dat de aandacht verdient.

Jouw waarde toevoegen

Jouw waarde toevoegen

Heb jij dat ook weleens, dat je denkt, ‘wat voeg ik toe’? Je bent niet de enige. Uit onderzoek blijkt dat heel veel mensen twijfelen aan hun toegevoegde waarde en bang zijn om ontmaskerd of afgewezen te worden. Zonde, want de wereld kan wel wat menselijke toegevoegde waarde gebruiken.

Lees meer
Talent, wat moet je er mee?

Talent, wat moet je er mee?

Vorige week speelde onze zoon van 15 jaar zijn laatste voorstelling in Medea in de Stadsschouwburg Amsterdam. Na 4 voorstellingen met International Theater Amsterdam (ITA) sloot hij met het applaus een bijzonder avontuur af. En wij met hem. Niet alleen was hij maanden bezig met wat hem plezier gaf, …

Lees meer
Vijf redenen waarom verandering traag gaat

Vijf redenen waarom verandering traag gaat

1 miljoen mensen gebruikt 5 of meer pillen per dag. Dat doen ze voor het overgrote deel voor aandoeningen waarbij leefstijl een rol speelt. Pillen lossen de problemen niet op. Leefstijlbehandeling pakt de wortel van ziektes, zoals diabetes type 2, wel aan.

Lees meer
Verandering nodig, begin zelf

Verandering nodig, begin zelf

10 miljoen mensen zijn chronisch ziek, een groot deel daarvan is leefstijl georiënteerd. In ziekenhuizen, de plek waar veel van deze mensen samenkomen, is de kroket, het saucijzenbroodje en cola nog steeds niet verdwenen.

Lees meer
2023 in perspectief

2023 in perspectief

Als je schrijft, blijven herinneringen en herinner je hersenspinsels en lessen als je terugleest. Al jaren schrijf ik aan het einde en elk jaar in een andere vorm, de vorm die dan past. Het einde van het jaar gebruik ik slechts als ankerpunt. Een door de mens gekozen moment, zoals een eindejaar, evenals natuurlijke cycli als

Lees meer
Wie je kiest te zijn, bepaal je zelf

Wie je kiest te zijn, bepaal je zelf

Ook bij alledaagse thema’s of op thema’s waar het gesprek spannend is zoeken wij bij Voeding Leeft de verbinding. Deze keer over de politieke stemmen die we ombogen naar iets dat ons allemaal bond.

Lees meer
Luister en verwonder je

Luister en verwonder je

30 mensen vanuit verschillende landen zitten verdeeld in groepjes van 2 personen in een Breakout Room. Ze luisteren. 5 Minuten lang luisteren ze naar wat de ander te vertellen heeft. En na die minuten luisteren, stellen ze 1 vraag.

Lees meer
Adem in, adem uit. Focus.

Adem in, adem uit. Focus.

In het Voeding Leeft Café hebben wij het over onderwerpen van alledag. Onderwerpen waar we zelf iets mee hebben en onderwerpen die het uitpluizen waard zijn. Voor onszelf en ons werk, waarin wij anderen aanzetten tot het veranderen van gedrag.

Lees meer
Stop de tijd – ga naar buiten

Stop de tijd – ga naar buiten

Toen ik een aantal jaar geleden met Esther Koning met een 5 daagse trail de bergen in ging, ervaarde ik niet alleen zelf wat tijdloosheid met je doet, vooral ook zag ik de werking op de groep en de individuen. De afstand van de alledaagse schepte helderheid, bracht inzichten en leverde een diepe verbinding …

Lees meer
Aan het einde van de Dutch Mountain Trail

Aan het einde van de Dutch Mountain Trail

Sommige weggetjes zijn zo smal dat het moeilijk evenwicht zoeken is. Op andere loop ik op keien als op de bedding van een rivier. Het pad stijgt en stijgt en daalt ook af en toe. Dalen is voor het hoofd relaxter, voor het lichaam het tegendeel.

Lees meer
DMT – dag 3

DMT – dag 3

Bij het schattige huisje boven aan een heuvel vind ik de kaarten waar ik naar op zoek was. Geschilderd door de vrouw des huizes. Ernaast staat een potje voor het geld. Ik koop er 10. Langs de weg zijn veel meer kleine stalletjes met daarin van alles te koop. De een heeft walnoten, de ander bessen, peren, appels, of honing.

Lees meer
DMT – dag 2

DMT – dag 2

Hoewel de aanhechtingen van mijn gewrichten gevoeliger zijn dan gisteren, is dag 2 een wereld van verschil door het gemak dat ik ervaar. Gewend aan de beweging, gewend aan de zwaarte, gewend aan het pad. Gewend aan het ritme van de passen, het ritme van het stoppen, het ritme van eten en drinken.

Lees meer

Verwondering is de ingang voor vernieuwing