Met je ogen open zie je zo veel meer

 Misschien wel iets dat je nooit eerder zag en wat jouw perspectief verandert. Verhalen liggen op straat, dag in, dag uit, elke dag opnieuw. In een ontmoeting, in een verbazing, in de natuur, in het openbaar, in een glimlach. Daar waar gewerkt wordt, geleefd wordt, lief gehad of daar waar er frictie is. Daar waar hoop en verlangen is en daar waar er angsten zijn. Alles kan belicht worden, er kan altijd ander licht geschenen worden, of je wil of niet. Een sprankeling, een beetje of een heleboel. Give it a try, want er is zo veel moois dat de aandacht verdient.

Aan het einde van de Dutch Mountain Trail

Aan het einde van de Dutch Mountain Trail

Sommige weggetjes zijn zo smal dat het moeilijk evenwicht zoeken is. Op andere loop ik op keien als op de bedding van een rivier. Het pad stijgt en stijgt en daalt ook af en toe. Dalen is voor het hoofd relaxter, voor het lichaam het tegendeel.

Lees meer
DMT – dag 3

DMT – dag 3

Bij het schattige huisje boven aan een heuvel vind ik de kaarten waar ik naar op zoek was. Geschilderd door de vrouw des huizes. Ernaast staat een potje voor het geld. Ik koop er 10. Langs de weg zijn veel meer kleine stalletjes met daarin van alles te koop. De een heeft walnoten, de ander bessen, peren, appels, of honing.

Lees meer
DMT – dag 2

DMT – dag 2

Hoewel de aanhechtingen van mijn gewrichten gevoeliger zijn dan gisteren, is dag 2 een wereld van verschil door het gemak dat ik ervaar. Gewend aan de beweging, gewend aan de zwaarte, gewend aan het pad. Gewend aan het ritme van de passen, het ritme van het stoppen, het ritme van eten en drinken.

Lees meer
DMT – dag 1

DMT – dag 1

De Dutch MountainTrail verbindt de zeven ‘toppen’ van Nederland. Vandaag ‘beklom’ ik er 2. Bij de ene leek het op sommige punten in beklimming en steilheid inderdaad alsof je door de bergen liep, bij de ander was ik er zonder dat ik het doorhad.

Lees meer
Een nieuw experiment – dag 0

Een nieuw experiment – dag 0

Blarenpleisters, ‘gewone’ pleisters, het boekje van de route, een shirtje, nog een shirtje, sokken en nog meer sokken. Waterflessen heel veel, lunch voor onderweg, noten voor het geval dat, een oplader en ook een oplader voor het horloge waar de trail op staat. Toch mijn laptop, zodat ik kan schrijven.

Lees meer
Wie kies jij te zijn?

Wie kies jij te zijn?

Iedere maand hebben we bij Voeding Leeft een inspiratiesessie met het kantoorteam. Soms gaat het over cijfers, soms gaat het over theater of nodigen we een spreker uit. In de afgelopen jaren is er heel veel voorbij gekomen en heeft de sessie ons steeds een ander licht gegeven.

Lees meer
Een bewogen 2022 met rust als vertrekpunt

Een bewogen 2022 met rust als vertrekpunt

Mijmerend zit ik op mijn fiets, terwijl ik het jaar laat passeren. Gedachten die dwalen en gebeurtenissen komen nog eens voorbij. Ik kijk er nog eens naar, proces ze en zo maak ik mij herinneringen die voor mij belangrijk zijn. Ondertussen razen elektrische fietsen langs mij heen.

Lees meer
Leiderschap in beweging

Leiderschap in beweging

Stel je voor. Dat je alles zou kunnen zien. Dat je de verbindingen zou kunnen zien die er wel zijn of niet. Dat je de onderstroom zou kunnen zien en datgene wat niet gezegd wordt. Dat je met het blote oog zou kunnen zien dat iets in essentie klopt, of juist helemaal niet.

Lees meer
Zes lessen in chaos

Zes lessen in chaos

Het afgelopen jaar was pittig voor onze organisatie. Net als bij zovele mensen en organisaties hebben mondiale, maatschappelijke, politieke en persoonlijke issues impact gehad. Ik zal je de details besparen, het gaat namelijk over iets anders. Na vele jaren van flow te hebben ervaren in mijn werk, …

Lees meer
Respect voor mijn grote vriend

Respect voor mijn grote vriend

Respect voor mijn grote vriend Joost Bazelmans, die zaterdag de 90 kilometer van de Mont Blanc marathon liep. Die prestatie is op zich al waanzinnig, toch is er meer waarvoor ik een buiging maak. In dit verhaal zitten zoveel mooie levenslessen, zowel persoonlijk als zakelijk.

Lees meer
De stilte – spoken word

De stilte – spoken word

Sssst. Stil. Hoor je de klanken, zo zacht en subtiel. Het gefluister in woorden, in zinnen, in zang. Het is de stilte, te vinden in het Twiske. Of als je de tijd hebt voor bezinning, binnenin. Sereen. Gedachten, concepten en tranen die stromen in stilte. In de ogen, door jezelf te zien, de ander te zien, …

Lees meer

Verwondering is de ingang voor vernieuwing