Over leiderschap en verwondering  

Mijn blogs zijn periodieke inspiratie met verschillende thema’s en in het kader van leiderschap in een ander licht. De boeken die ik schreef vormen specifiek een verhaal voor verdieping en vernieuwing. Met verwondering als basis. Van Vonk naar Vlam dient ter inspiratie in de zorg en is om door te geven. Het laat zien hoe Voeding Leeft bouwt aan een wereld die wel werkt. In 100 dagen geschiedenis neem ik je mee in mijn eigen leven. Het verhaal is te vinden op deze site.

Van Vonk naar Vlam (2021)

Sta jij open voor nieuwe mogelijkheden op het gebied van de behandeling van chronische ziekten, zoals diabetes type 2? Van Vonk naar Vlam is in eerste instantie gemaakt voor de ruimdenkende zorgprofessional die hiermee aan de slag wil. Ook is dit boek interessant voor iedereen die geïnteresseerd is in leefstijl als medicijn.

In het boek wordt leefstijl vanuit verschillende hoeken belicht:

  1. het maatschappelijk, historisch, medisch, organisatorisch perspectief van leefstijl
  2. de methodes waarmee gedragsverandering in gang wordt gezet
  3. de uitgangspunten van de leefstijlprogramma’s
  4. inspiratie om zelf aan de slag te gaan

100 dagen geschiedenis (2020)

Ik schreef een seizoen lang, over 2 seizoenen verdeeld. Het meest schreef ik in de lente en in de avond, achter in de tuin. Ik schreef ca 65.000 woorden. Per dag besteedde ik gemiddeld 2 uur aan mijn dagboek, de ingevingen onder de douche of tijdens mijn wandelingen en gesprekken niet meegerekend. Het meeste tijd zat in het posten. In 100 dagen kwam er van alles in het leven aan me voorbij. De vragen die ik stelde beantwoorde ik in mijn dagelijkse schrijven. Vragen over licht, vrijheid, over regels en kaders. Dag 100 lees je hier.

Dag 1 maart 2020: ‘Vandaag begin ik met een dagboek. Omdat we deze dagen geschiedenis schrijven. Dat lees ik dan later graag eens terug, over enkele weken, als alles voorbij is. Als we onze rust gevonden, geschakeld hebben, we geleerd hebben om het anders te doen. Over enkele jaren kijk ik het terug, als we het ons nauwelijks meer kunnen herinneren en tegen elkaar zeggen: ‘weet je nog toen’..’

Boeken voor kinderen

Voor kinderen maakte ik met Matthja Sterk een serie boeken onder het label kers&sterk. De serie is ontwikkeld om kinderen te helpen om vanuit hun talent een bijdrage aan de wereld te leveren. Want wat als je als kind al leert en dat je de basis principes kent van een succesvol leven? Onze boeken zijn er voor kinderen en ouders. Kinderen zijn wijs en begrijpen veel. Als je het op de juiste manier brengt, leren ze. Binnen en buiten de lijntjes en zo dat het hen echt raakt. De boeken kosten 17,50 euro per stuk. Wil je 1 van de boeken bestellen? Stuur me dan een mail.

Het geheim van het Elfje

‘Het geheim van het Elfje neemt de lezer mee in het verhaal van Elvy, een elf die anders is dan andere elfen. Elvy vertelt over hoe elfen de wereld mooier kleuren: elfen geven licht en elfen zorgen ervoor dat je zomaar een idee hebt. Niets is echter wat het lijkt, want ook elfen kunnen verdwalen. Net als iedereen. ‘Het geheim van het elfje’ is een kinderverhaal dat leert dat de wereld niet perfect hoeft te zijn, als het maar werkt.

Vlindertaal

‘Vlindertaal’ gaat over een beestje die niet weet wie hij is. Door de ontmoeting met anderen leert hij de pracht van zichzelf te zien en wat hij de wereld heeft te bieden. Hij krijgt van verschillende dieren handvatten om zichzelf te zijn. Zichzelf durven te zijn, want daar gaat het eigenlijk over. ‘Toen wist ik wat ik de wereld te geven had met mijn stem. En hoe ik heel tevreden met mezelf kon zijn. Met mijn vleugels vol met prachtige kleuren. Rood en paars en ook een beetje goud. En met strepen en stippels. Die je bijna niet apart van elkaar kunt zien. Een schitterend plaatje, al zeg ik het zelf.’