Soms vlieg je verder dan je ooit bedacht had

Voor kinderen heb ik samen met Matthja Sterk een serie boeken gemaakt onder het label kers&sterk. De serie is ontwikkeld om kinderen te helpen vanuit hun kracht en talent een bijdrage aan de wereld te leveren. Er zijn genoeg voorbeelden van grote mensen die op hun eigen manier bouwen aan een wereld die werkt en mooi is. Helaas is er ook een andere kant en zien we dagelijks veel mensen struggelen, met een te hoge werkdruk, verkeerde voeding of keuzes, ziekte en stress dat meer kapot maakt dan men lief is. Wat als je als kind al leert en dat je de basis principes kent van een succesvol leven, hoe mooi zou de wereld er dan uitzien?

Het geheim van het Elfje (2017)

‘Het geheim van het Elfje neemt de lezer mee in het verhaal van Elvy, een elf die anders is dan andere elfen. Elvy vertelt over hoe elfen de wereld mooier kleuren: elfen geven licht en elfen zorgen ervoor dat je zomaar een idee hebt. Niets is echter wat het lijkt, want ook elfen kunnen verdwalen. Net als iedereen. ‘Het geheim van het elfje’ is een kinderverhaal dat leert dat de wereld niet perfect hoeft te zijn, als het maar werkt. Wil je meer weten of 1 van de boeken bestellen? Kijk op de website.

Vlindertaal (2015)

‘Vlindertaal’ gaat over een beestje die niet weet wie hij is. Door de ontmoeting met anderen leert hij de pracht van zichzelf te zien en wat hij de wereld heeft te bieden. Hij krijgt van verschillende dieren handvatten om zichzelf te zijn. Zichzelf durven te zijn, want daar gaat het eigenlijk over. ‘Toen wist ik wat ik de wereld te geven had met mijn stem, hoe ik anderen kon bewegen door zelf iets te bereiken. En hoe ik heel tevreden met mezelf kon zijn. Met mijn vleugels vol met prachtige kleuren. Rood en paars en ook een beetje goud. En met strepen en stippels. Die je bijna niet apart van elkaar kunt zien. Een schitterend plaatje, al zeg ik het zelf.’

Onze boeken zijn er voor kinderen en ouders. Kinderen zijn wijs en begrijpen veel. Als je het op de juiste manier brengt, leren ze. Binnen en buiten de lijntjes en zo dat het hen echt raakt, dan snappen ze alles. Ook zijn wij er voor ouders die ervoor openstaan zich te voeden met inzichten die niet standaard zijn. Mensen die anders durven te denken of handvatten willen voor hoe om te gaan met hun kinderen. 

Toen je geboren werd
huilde je
en de wereld was zo blij.
Leef je leven zo
dat als het voorbij is
de wereld huilt
en jij blij bent

Gedicht uit India

 

Succes begint bij het erkennen van je talent