Een ode aan bloot

Deze tekst is de basis van een spoken word. Een spoken word is een tekst in dichtvorm dat opgedragen word. De woorden staan niet op zich, gaan ‘leven’ en worden ritmisch ten gehore gebracht. Kun jij het ritme horen, terwijl je leest? Meer weten hierover of wil jij een spoken word voor een gelegenheid, neem dan contact met mij op.

BLOOT Billen, borst, buik. Bloot, groots en onomstotelijk een woord dat wij mensen vaak vermijden. Vanwege de schaamte, het verleden, het lijden. Bloot mocht niet zijn. Zo is Bloot veel te klein. Voor wat het zou moeten of mogen zijn. Bloot. Vanuit het Brein: Braaf & Broodnodig om mee te breken, om Bruggen te Bouwen om over te steken. Zonder de kracht die in de wereld heerst, maar met zachtheid, verBonden. Bloot dus.

BlootBloot is zo gewoon en heel normaal. Het is slechts het verhaal dat we keer op keer vertellen. En zo blijven wij onszelf en anderen kwellen.

Wat als die verhalen niet zouden bestaan.
Wat als we allemaal zouden zien
dat het alleen om de essentie kan gaan.
En wat als we ons herinnerden dat we allemaal
Bloot geboren werden en ook Bloot weer gaan.

Levensthema’s zijn soms zo groot, over leven, over adem. Over de dood. Wij zijn allen onderweg naar een volgend hoofdstuk met de inhoud onBekend. Beraden, vast om aan te kijken, Brandend van verlangen. Soms pijn. Ongekend. Bloot. Benieuwd. Bewondering. Beneveld ook. Bewust met Bloemen vol kleur. Blossend van geluk. Blij, boos, blij, bang. Bloos. Bloot. Beslist. Onbedekt.

Bevlogen vliegen wij vooruit of Bewegen wij ondergronds. Bloeiend. In liefde, zo zacht, een kracht waaronder je niet uit komt. Boven en onder. Verbonden, in verbinding. Als Broeder of zus. Die de ander wakker kust. Open en Bloot.

Bewonderenswaardig. Ben jij.
Met jouw Bloot.