De stilte 

Deze tekst is de basis van een spoken word. Een spoken word is een tekst in dichtvorm dat opgedragen word. De woorden staan niet op zich, gaan ‘leven’ en worden ritmisch ten gehore gebracht. Kun jij het ritme horen, terwijl je leest? Meer weten hierover of wil jij een spoken word voor een gelegenheid, neem dan contact met mij op.

Sssst
Stil.

Hoor je
de klanken
zo zacht en subtiel.

Het gefluister in woorden, in zinnen, in zang. Het is de stilte, te vinden in het Twiske. Of als je de tijd hebt voor bezinning, binnenin. Sereen.

Gedachten, concepten en tranen die stromen in stilte. In de ogen, door jezelf te zien, de ander te zien, door te zien, te horen, te voelen, door geraakt te worden. Oog in oog met de stilte.

Als jij de stilte niet kende dat wist jij evenmin wat er mogelijk zou zijn. Dan zou je niet beter weten en als velen anders eten en je verdoven met alles wat er voor de hand ligt. Door jouw ontmoeting met de stilte jaren geleden ging jij op jouw pad. In de stilte van de storm. Terwijl de wereld schreeuwt, het verleden schreeuwt, de pijn schreeuwt.

Jij weet in de stilte wel beter. Dat de stilte jouw enige raadgever is. Meer dan dokters in pakken, of zogenaamde autoriteit. Het is de tijd waarin we leven dat we dat oude vertrouwen kwijt raken en weten wat de enige richting is. Gewezen door de kracht van de stilte.

Inspiratie, Intuïtie, In essentie, In verbinding
Heilig.
In stilte.

In de stilte, ligt jouw verlangen
Om van daaruit te dansen, te creëren en zoveel meer te leren, omdat al die keren dat je daar was, naar meer smaken, om nog verder te ontwaken. Om mensen die slapen, wakker te kussen. Met de stilte, die jij van binnen kent. Magisch. Zonder grenzen.

Grenzeloos is de stilte
Grenzeloos ben jij
Grenzeloos is jouw potentie
Jij bent de stilte

Sta op. In stilte. Met woorden als er woorden komen. Vanuit de stilte welbespraakt. Als een beekje of waterval, of van alles er tussenin. Omdat het dan gehoord kan worden. Door iedereen die dat wil. De stilte.